ТЕЛ: 02 4414 990  І Галерия   І  FACEBOOK
mini su nastaniavane китен Спорт facebook
03August Условия за участие SU '2023 - Записване
ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ЛЕТЕН УНИВЕРСИТЕТ '2023
Национални летни студентски игри „Летен университет” е проект на Националното представителство на студентските съвети, стартиращ като „Национални студентски игри” през 2002 година.
Събитието е социален проект, целящ да създаде условия за изграждане на активния диалог между студентските общности на висшите училища, посредством участието им в обучения, семинари, спортни и културни събития, обединявайки ги да работят заедно за развитието на масовия студентски спорт, образованието и междукултурните ценности.
Целта на проекта е да се популяризира масовия непрофесионален спорт сред студентите, както и да се привлече по-голям брой активно занимаващи се със спорт, култура и социални дейности в университетите. Освен спортни игри, всяка година организаторите се стараят да променят и обогатяват програмата на Летния университет, включвайки в нея различни академични и творчески семинари, обучения за работа в екип, състезания по знания, както и мероприятия с развлекателен характер.
Чрез спортната програма „Летен университет“ цели да излъчи комплексен победител в непрофесионалния студентски спорт измежду студенти от всички Висши училища в Република България.
Летният университет се организира за XXI път в периода от 27 Август 2023 г. до 03 Септември 2023 г. в курортно селище Китен.
Оперативно проектът се ръководи от координатор, посочен от Изпълнителния съвет на НПСС, който се подпомага от организационен екип, утвърден от Изпълнителния съвет на НПСС.
Спортните събития на Летен университет ще се провеждат на територията на хотел "Green Park", гр. Китен и плаж “Атлиман” - гр. Китен.
Следете всички съобщения за участието Ви в страницата ни във Facebook

ДОКУМЕНТИ И УЧАСТИЕ
Необходими документи за участие в проекта:
- Заявление за участие, като използват групова или индивидуална бланка. Попълненото заявлението следва да се изпрати в срок до 11 Август 2023 година по електронна поща Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Бланката се изпраща във формат „word”.
Оригиналното подписано заявление се предава с мокър подпис и печат (за институциите) при настаняване в хотела.
- Участниците в Национални летни студентски игри „Летен университет” попълват декларация за събиране, използване и съхранение на личните данни, съгласно регламент (ЕС) 2016/679, която следва да бъдат подадени за всеки един от участниците.
Оригинали на всички документи се предоставят от ръководителя на делегацията или индивидуалния участник в деня на настаняване.
Преди техническата конференция всеки ръководител на делегация трябва да представи:
- документ за предсъстезателен медицински преглед;
- застраховка (включена е в пакетната цена);
- при липса на предсъстезателен медицински преглед всеки участник трябва да представи индивидуална декларация, че сам носи отговорност за възникнали здравословни проблеми и травми по време на “Летен университет”.

ФИНАНСОВИ УСЛОВИЯ
Участниците следва да заплатят таксата си за настаняване и участие до 14 Август 2023 година. Таксата за настаняване се изразява в левова равностойност както следва:
 • 440,00 лева - на човек за настаняване в стая за двама трима или четири човека
 • 595,00 лева - на човек за настаняване в единична стая
Цената включва: 7 нощувки и FB /full board/ на блок маса, ползване на шезлонг и чадър на плажната зона и басейна, паркинг, wi-fi в рамките на бара, курортна такса.
*Всички плащания за настаняване се извършват по банковата сметка на Hotel Kiten Green Park в лева, най-късно до 14 Август 2023 година.
 
ТАКСАТА ЗА НАСТАНЯВАНЕ НА УЧАСТНИЦИТЕ
Получател: Миконос Алфа ЕООД
Банка: ЮРОБАНК БЪЛГАРИЯ ЕАД
IBAN: BG68BPBI79371027035301
Основание: Летен университет 2023

Пояснение: Описва се името на висшето училище или участника
Пояснение: Описва се името на висшето училище или участника
 • Таксата за участие е в размер на 40,00 лева.
Таксата участие включва: Рекламни материали, разходи по организацията и провеждането на спортно-състезателните дисциплини и награди.
*Таксата за участие в Летен университет се извършват по банковата сметка на Национално представителство на студентските съвети в лева, най-късно до 14 Август 2023 година.

ТАКСАТА ЗА УЧАСТИЕ В ЛЕТЕН УНИВЕРСИТЕТ ‘2023
Получател: Национално представителство на студентските съвети
Банка: Банка ДСК
IBAN: BG67STSA93000026754394
Основание: Такса участие в Летен университет 2023
Пояснение: Описва се името на висшето училище или участника

При отказ от участие в Летен университет платените такси не се възстановяват!

РЕЗЕРВАЦИЯ И ПРЕСТОЙ
 • При получаване на заявлението и потвърждение за плащане, организаторите потвърждават по електронен път изпратеното заявление.
 • Настаняването на участниците е организирано в хотел Hotel Kiten Green Park.
 • Настаняването става в единична, двойна, тройна или стая за четирима според подадената заявка и възможността на домакините от Hotel Kiten Green Park да осигурят съответните стаи.
 • Приемането на заявки е до изчерпване на капацитета на Hotel Kiten Green Park, като настаняването ще се извършва по последователността на получаване на заявките.
 • Организаторите си запазват правото да правят промени по условията и програмата на събитието.
 • Организаторите си запазват правото да отстраняват и не допускат лица до участие, които нарушават общите условия и норми на поведение.
 • При нанесени частични или цялостни щети върху материалната база на хотела, спортните съоръжения и прилежащите към тях други, нарушителят заплаща в цялостен размер щетите.

  Hotel Kiten Green Park разполага с климатизирано фоайе с рецепция, сейфове срещу допълнително заплащане, лоби бар, обменно бюро, лекарски кабинет. Ресторантът е с 200 места в закрита зала и 400 места на открита тераса.

ЗДРАВНИ И ЕПИДЕМИОЛОГИЧНИ МЕРКИ
 • При необходимост от специални нужди, следните се описват в заявлението за участие.
 • Участниците в спортните събития следва да представят своето надлежно заверено медицинско удостоверение или да попълнят индивидуална декларация, която гласи, че сами носят отговорност за възникнали здравословни проблеми и травми по време на “Летен университет”.
 • Оригиналите на декларациите за всички участници се представят при регистрацията на същите в хотела.
 • Участници без попълнена декларация няма да бъдат допуснати до участие в проекта и същите няма да бъдат настанени в базата.

ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
С цел да се улесни прякото и безпроблемно прилагане на правилата за защита на данните (GDPR), всички участници в Летен университет се задължават да декларират пред Националното представителство на студентските съвети следното:
1. Съгласие за заснемане на видео и/или снимков материал по време на провеждането на Летен университет на НПСС (27.08-03.09.2023г.), които материали могат да бъдат публикувани на интернет страниците на Националното представителство на студентските съвети (в т.ч. и в социалните медии), както и да бъдат използвани в рекламни и печатни материали на НПСС за популяризиране на дейностите и каузите на организацията.
2. Съгласие НПСС да обработва личните данни, посочени от участниците/ръководителите на делегации, за целите на Летен университет 2023 г. Обработването на личните данни е необходима и се отнася само за изпълнение целите на проекта.
3. Съгласие за получаване на информационни съобщения от Национално представителство на студентските съвети.

Срокът на обработване и съхранение на личните данни е до 5 години, считано от завършване на дейностите по проекта Летен университет 2023 г.

НПСС се задължава да изпрати и публикува електронно образец на декларация за съгласие с гореизложените точки. Декларациите следва да бъдат попълнени собственоръчно от всички участници на Летен университет 2023 г. и да бъдат представени в оригинал по време на настаняването.

Участници без попълнени декларации няма да бъдат настанявани.

ДОКУМЕНТИ
 
 • ИНДИВИДУАЛНО ЗАЯВЛЕНИЕ ЗА УЧАСТИЕ
  Попълва се печатно без да се нанасят корекции по основната бланка. Попълненото заявление се изпраща по електронната поща на  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 
 
 • ГРУПОВО ЗАЯВЛЕНИЕ ЗА УЧАСТИЕ
  Попълва се печатно без да се нанасят корекции по основната бланка. Попълненото заявление се изпраща по електронната поща на  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 
   
Стъпки за записване на участниците в Летен университет '2023:
 1. Попълване на груповата или индивидуална форма за участие в Летен университет. Формата се изпраща на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. с краен срок до 11 август 2023 година. 
 2. Заплащане на таксата за участие става със срок до 14 август 2023 година. Сумата следва да бъде преведена по сметките, които ще намерите в Наредбата.
 3. Следете информацията за участието Ви в проекта в страницата ТУК
 4. Настаняването в хотела започва на 27 Август 2023 година след 14:00 часа на специализираната рецепция за Летен университет. В рамките на настанителната кампания се получава комплект с рекламни материали и подробна информация. По време на регистрацията се попълва Декларация за набиране, обработка и съхранение на личните данни на всички участници. Участниците с индивидуална форма могат да се обръщат за всякакви въпроси към организаторите на тел. 02 4414 990
 5. Освобождаването на стаите на 03 септември 2023 година става до 12:00 часа.
 
Hotel Kiten Green Park
Written on 01.08.2020
hotelkiten1Хотел Грийн Парк се намира в голям природен парк в покрайнините на гр. Китен. Град Приморско е на 3 км, а летище Бургас на около 60 км.
Отдалечен е на 1 км от центъра и на 500 м от плажа.
Предлага идеално съчетание между планински и морски климат.
Хотел Грийн Парк е реновиран шестетажен хотел предлага прекрасни условия за отдих и почивка на семейства с деца.
Разполага със 198 двойни стаи и 19 апартамента, климатизирано фоайе с рецепция, сейфове срещу допълнително заплащане, асансьори, лоби бар, обменно бюро, магазин и интернет кафе. Охраняем паркинг срещу заплащане - 5 лв. на ден.
Снимка на Green Park Kiten.Ресторантът на хотела е разположен на две нива-закрита зала с 200 места и тераса с 400 места.
Описание на стаите:
Изцяло обновени просторни стаи с две редовни и едно допълнително легло, климатик, хладилник, телевизор с кабелна телевизия, телефон, баня и тоалетна с душ и сешоар, балкон с изглед към басейна или парка.
Апартаменти: две стаи със свързваща врата-спалня и дневна; обзавеждане както в двойна стая + малко помещение за багаж/вещи.
 
Хотел Грийн Парк предлага фитнес зала, билярд, тенис на маса, волейбол и анимация.
Снимка на Green Park Kiten.В парка на хотела се намира откритият басейн с площ 640 кв.м. с 200 шезлонга и чадъри - без допълнително заплащане за гости на хотела, пул бар и детска площадка.
Ресторантът на хотела е разположен на две нива - закрита зала с 200 места и тераса с 400 места.

All inclusive - закуска, обяд, вечеря под формата на бюфет от 07:00ч. до 20:30ч Грил-барбекю от 11:30 до 13:30 и от 18:00 до 20:00

Всички безалкохолнио и алкохолни напитки местно производство от 10:00ч. до 22:00ч.

 

 
Паркиране
Written on 20.08.2018
Паркирай за да дишаш в Албена

Къде да паркирате автомобила си, пристигайки в Албена?
Моят хотел се намира в СИНЯ ЗОНА, къде да паркирам?
Можете да стигнете с автомобила до хотела, да разтоварите багажа и пътниците, и в рамките на 30 мин. да напуснете зоната без да заплащате. Оставайки в зоната паркирайте на обозначен паркинг. Преди напускане на зоната с автомобила, валидирайте билета си на рецепция и заплатете 10 лв. еднократно преминаване и престой до 24 часа в СИНЯ ЗОНА.
 
Моят хотел се намира в ЗЕЛЕНА ЗОНА, къде да паркирам?
Можете да стигнете с автомобила до хотела, сканирайки входния билет на бариерата на зелена зона и да разтоварите багажа и пътниците. В рамките на 30 мин. напуснете комплекса без да заплащате. Не препоръчваме престой и паркиране в екологичната ЗЕЛЕНА ЗОНАвъпреки че имате възможност и е въпрос на Ваше решение. Възможно е сканирайки, получения на входа на Албена билет да влезете с автомобила си в ЗЕЛЕНА ЗОНА и да използвате обозначените паркинги. При излизане от зоната ще трябва да валидирате билета си на най-близката рецепция или автомат за плащане и да заплатите 20 лв. за еднократно влизане и престой до 24 ч. Препоръчваме Ви да ползвате паркинги 1 и 2 в СИНЯ ЗОНА , които са разположени близко до откритата сцена на поляната, пешеходната зона в центъра и плажа. Пешком оттук до центъра на Албена и най-близкия плаж е 2 -5 мин., а ще платите 10 лв. еднократно преминаване и престой до 24 часа в СИНЯ ЗОНА.
Хотелът ми се намира в СИНЯ ЗОНА, паркирах автомобила до хотела, но днес реших да отида с него до плажа, където е ЗЕЛЕНА ЗОНА... какво и как ще трябва да платя?
Вземете със себе си входния билет за автомобила и го сканирайте на входа на ЗЕЛЕНА ЗОНА. Паркирайте на обозначен паркинг. Валидирайте билета преди напускане на зоната на близката рецепция или на автомата за плащане, плащайки дължимата сума. Имайте предвид, че ще трябва да заплатите цялата събрана сума  от престоя на автомобила в СИНЯТА И ЗЕЛЕНАТА  ЗОНА до момента, още преди да напуснетеЗЕЛЕНА ЗОНА!
Паркинг в Албена
Ще прекарате деня в Албена, пристигайки с автомобил?
Ако планувате да прекарате деня в Албена е най-добре да оставите автомобила си на паркинг Автогара. На входа на Албена се престройте в дясната лента и влезте в паркинг Автогара. Тук можете да останете 30 минути без никакво заплащане. Преди да напуснете с автомобила си, не забравяйте да валидирате билета на автомата за плащане и платите 5 лв. за еднократно влизане и престой до 24 часа. Пешком оттук до центъра на Албена и най-близкия плаж е 10-12 мин. Специално предоставените като комплимент от Албена елекрически шатъли се движат по 2 линии, както следва:
СИНЯ ЛИНИЯ:  до Парадайс Блу хотел & Спа, Бийч бар Ганвие и плажа пред тях
ЖЪЛТА ЛИНИЯ: до плажа пред хотелите Боряна, Нона, Елица и Мура
Традиционните туристически влакчета (цена на билет 3лв. за възрастен и 2лв. за дете), които също се движат по 2 линии са алтернатива за придвижване в комплекса.
 
Курортно селище "Китен"
Written on 31.07.2020
kiten
 
Китен е курортно селище в Югоизточна България. То се намира в Община Приморско, област Бургас.

Град Китен се намира в югоизточната част на Република България, на Черноморското крайбрежие, на 55 км югоизточно от областния център гр. Бургас, 5 км южно от общинския център Приморско и 12 км северозападно от центъра на съседната община Царево. Разположено е северно от устието на Китенска река, а част от него – на малкия полуостров Урдовиза.

Основните особености на релефа в Китен, които са и от първостепенно значение за туризма, са плажните ивици и двата живописни залива – Караагач и Конник, известен повече като Атлиман. Съществуват и други красиви малки заливи по Странджанското крайбрежие (Созополски, Каваците, Стомопло), но всеки от тях се отличава със свои собствени условия и очарование. Съчетанието на гористите разклонения на Странджа и морето допринася за това.

ПЛАЖ
Плажовете са може би основният природен ресурс, който обуславя развитието на Китен като курортно селище и като център за лятна морска рекреация. Град Китен разполага с два пясъчни плажа с обща площ от около 145 000 м2. Северният плаж или „Китен-Атлиман“ се намира в дъното на едноименния залив. Той е с площ от около 81 000 м2, която включва и красиви пясъчни дюни. От двете страни плажът е заграден от висок скалист бряг. Южният плаж условно се разделя на два – плаж „Китен-юг“ и плаж „Къмпинг Китен“. Той е разположен на залива Урдовиза, който е по-широко отворен към морето. Дължината на бреговата му ивица е 1380 м. На юг достига до устието на р. Караагач, а на север до началото на скалистия полуостров Урдовиза, където сега е изграден пристанищният кей. В близост до Китен са плажовете на ММЦ – „Приморско“ и „Приморско-юг“, които са сред най-големите плажове на Черноморието южно от Бургас.

ТЕМПЕРАТУРИ
Китен има мек, слънчев, топъл и влажен преходносредиземноморски климат. Средната годишна температура е 12 °C, а средната януарска не пада под 2 °C. В Китен не се наблюдават характерните за вътрешността на Странджа мразове през зимата. Средната дневна температура през лятото е 27 °C, като то е топло с около 1700 слънчеви часа от май до октомври. Преобладаващите ветрове са с посока северозапад, както и бризова циркулация през топлото полугодие. Добрите климатични условия, съчетани с особеностите на релефа – затворените заливи, предполагат спокойно море през по-голямата част от летния сезон. Неблагоприятни са силните дъждовни и гръмотевични бури в края на летния сезон обикновено в края на август и септември. Курортът е разположен на брега на Черно море, което само по себе си е затворено море – единствената му връзка със Световния океан е протокът Босфор, който го свързва с Мраморно море. Това обуславя ниската му соленост, за което допринасят и вливащите се в него големи европейски реки Дунав, Днепър, Днестър и Дон. 18-те промила соленост отличават Черно море от всички други морета, както слабо изразените приливи и отливи, а също и липсата на опасни морски обитатели. Тези условия дават прекрасни предпоставки за развитието на летен морски туризъм по бреговете на този воден басейн, както и на други рекреационни дейности като водни спортове, риболов и т.н.
ПРИРОДА
Основните растителни видове, които създават облика и сред които е разположена голяма част от курорта, са различните видове дъб, като благун, горун, цер, и изкуствените насаждения от бял и черен бор. Среща се също така дрянът, а главно около залива Караагач има значително залесяване с топола. Устието на Китенска река е обрасло с блатна тръстика, върба, а по стръмния клиф към Южния плаж се среща дива лоза. От странджанската растителност се срещат определени видове растения, чието виреене е обусловено от климатичните влияния на морския тропик, като храстовидното субтропично растение Филиреа медиа, наричано „пърнар“, красивото вечнозелено растение Рододендрон понтикум, известно като странджанска зеленика и др.


 
Аквапарк Аквамания
Written on 05.08.2015
Аквапарк в Албена

Истинската водна магия заема територия от близо 30 000 кв.м. във ваканционно селище Албена. Футуристичният воден парк е разположен върху зона, равняваща се на 5 футболни игрища и помества уникални по рода си водни атракции за деца и възрастни. Дизайнът и проектирането на парка са продукт на архитект Куцаров и „ARCHEON Architects and Engineers". Канадската фирма „ПроСлайд", лидер на световния пазар на водно-увеселителни съоръжения в страни от 6 континента, е проектант на пързалките. С отварянето на Аквамания фирмата навлезе за първи път в Югоизточна Европа със своите продукти.

През 2014 завърши първа фаза на строеж на Аквамания. Днес посетителите имат възможността да влязат в завладяваща надпревара помежду си на четирите писти, с обща дължина 315 метра на атракциона „ПроРейсър" или да изкачат 20-метровата кула и изпитат тръпката от рафтинга на 183-метровия „Мамут". Можете да се насладите и на още две адреналин атракции: 191-метровото ТОРНАДО, първо и единствено по рода си в Европа увеселително съоръжение, както и 77-метровата пързалка за отвесно спускане FreeFALL. През територията на парка си прокрадват път „Мързелива река" и бързеите на „Дивата река", сред скалистите каньони, вълнуващи фонтани, водни оръдия и специалните ефекти, които крие паркът.
За децата Аквамания разкрива един истински рай от цветове, детски площадки с причудливи космически същества и миниатюри на пързалките за възрастни като детското Торнадо (KIDZ Tornado), детският ПроРейсър (KIDZ Racer), детският Туистър (KIDZ Twister) и детската Мини река (KIDZ Mini River). Шеметни водни ефекти и фонтани ще отприщят въображението на децата в „космическата палуба на Костенурката" (Фонтанът на Костенурката) или в „Лагуната на лунния кратер" (детската площадка). Изкачвайки пътя за спускане от пързалките, децата ще открият мистериозно устройство за телепортация, „старгейт", от което ще поемат към един приказен свят на радост и въображение.
Разположен до детската зона е „Барът на Галактическия пилот" (Бар Басейнът), върху стените на който извънземни, непознати цивилизации са оставили своите послания на забравени и непознати космически езици. Просторният „Звезден тунел" (двуетажният Снек Бар) е кръстопътна точка за всички онези, решили да отпочинат със свеж галактически коктейл на сенчестата Бар Тераса. „Къщата на Млечния Път" (Сладоледеният салон), разположен до търговските магазини, посреща гостите с ледени изкушения още при самото влизане в парка.БЕЗПЛАТЕН, НЕОГРАНИЧЕН ДОСТЪП до водните атракции за гостите на хотелите Примасол Ралица Супериор, Примасол Ралица Супериор Акваклуб и Вита Парк в Албена.

РАБОТНО ВРЕМЕ 10:00-18:00 часа 

 

Aquapark Aquamania

 


Последни съобщения

Изпрати запитване