ТЕЛ: 02 4414 990  І Галерия   І  FACEBOOK
mini su nastaniavane китен Спорт facebook
АКАДЕМИЯ 19-2
Академия 19-2 е част от Летен университет  и има за цел да представи академичната част на програмата. Участвайки в програмата на Академия 2019 можете да надградите своите компетенции. Бъдете активни!

 

дата
час
Мероприятие
24.08
Събота
14:00 – 15:00
Тема: Активните млади хора и младежките организации
Лектор: Тодор Йосифов – Председател на Национално сдружение Младежки глас
Място:Зала „Атлантик", х-л „Добруджа“
25.08
Неделя
14:00 – 15:00
Тема: „Правна уредба на местните избори“
Лектор: Проф. Мария Славова – адвокат, главен редактор на списание „Правен преглед“
Място: Зала „Фламинго гранд хоу", х-л „ Фламинго гранд“
26.08
Понеделник
14:00 – 15:00
Тема: „Публично поведение, публична реч и умения за убеждаване“
Лектор: Ирена Соколова – Областен управител на Перник
Място: Зала „Фламинго гранд хоу", х-л „Фламинго гранд“
27.08
Вторник
14:00 – 15:00
Тема: „Младите – най-ценен ресурс на обществото“
Лектор: Николай Павлов – заместник-министър на младежта и спорта
Място: Зала „Фламинго гранд хоу", х-л „Фламинго гранд“
 
Схема за провеждане на спортните дисциплини 2023
СПОРТНА ПРОГРАМА 
настоящата програма се отнася само за спортната част на събитието
 

СХЕМИ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ СПОРТНИ СЪСТЕЗАНИЯ

 
"Летен университет"  представлява проект на Националното представителство на студентските съвети, стартиращ като „Национални студентски игри" през 2002 година. Първото издание на летните игри се провежда в с. Кранево, Община Балчик. В по-късен етап проектът се именува „Летен университет". През 2009 година инициативата приема наименованието Национални летни студентски игри "Летен университет".
Летният университет е социален проект, целящ да създаде условия за изграждане на активния диалог между студентските общности на висшите училища, посредством участието им в обучения, семинари, спортни и културни събития, обединявайки ги да работят заедно за развитието на масовия студентски спорт, образованието и междукултурните ценности.
Чрез проекта, ние, студентите, си поставяме за цел да се популяризира масовия непрофесионален спорт сред студентите, както и да се привлече по-голям брой активно занимаващи се със спорт, култура и социални дейности в университетите. 
Освен спортни игри, всяка година организаторите се стараят да променят и обогатяват програмата на Летния университет, включвайки в нея различни академични и творчески семинари, обучения за работа в екип, състезания по знания, както и мероприятия с развлекателен характер.

Спортните събития на Летен университет ще се провеждат на територията на хотел "Green Park", гр. Китен и плаж “Атлиман” - гр. Китен.

 
21-то издание на Летен университет ще се проведе в периода от 27 Август до 03 Септември 2023 г., с домакин  хотел Green Park Kiten

НПСС

 

 

 

Албена

Море, пясък, зеленина и тишина. Траките са наричали тази местност Долината на пролетта, римляните я наричали – гераниум, здраве. За милиони туристи от цял свят днес това място е предпочитано за перфектна почивка заради златния пясък, ширнал се докъдето поглед стига, заради гальовното море, заради чистия въздух, вписаните в пейзажа хотели и традиционното гостоприемство. Райското кътче на Добруджа с красиво име вече 40 години привлича туристи от цял свят. И който веднъж се е докоснал до неговата магия, задължително се връща, за да се зареди с нова енергия и да прибави нови спомени - за слънце, море, топлота и приятелство... И да отнесе в далечни земи едно незабравимо късче от България.
Курортният комплекс се намира в Североизточна България - само на 8 км от Балчик, както и на 30 км от областния център Добрич и морската ни столица - Варна.
 
ПЛАЖ
Гордостта на Албена е чистата плажна ивица, отличаваща се с копринен пясък. Най-добрият плаж в Европа е дълъг повече от 3.5 км и широк до 150 м. Брегът е полегат, а морето – плитко и ласкаво. Разнообразието от водни спортове, атракциони и спортни площадки превръща Албена в любимо място на всеки. Това създава прекрасни условия за семейна почивка с деца.
Курортът е притежател на наградата „Син флаг" - за екологична чистота на морето, плажа и цялата територия. Въздухът действително е кристално чист и ободряващ, поради високото съдържание на кислород, което се дължи на съседството на комплекса с уникалния природен резерват „Балтата".
 
ПРИРОДА
В Албена се намира един от най-красивите резервати в България – „Балтата", с уникална за Европа лонгозна гора, простираща се на 18.2 хектара. Заема територия от главния път Кранево–Албена, преминава зад хотелите на комплекса и достига плажната ивица на Черно море.
В защитената местност и Буферната му зона са установени над 250 вида висши растения. 16 от тях са включени в Червената книга на България и в някои от международните конвенции и директиви, по които България е партньор. Това са лианите, гръцкият гърбач, горската лоза и високата скрипка. Малко познат и известен, но с неповторимото зелено на дивата и жива природа, в горите на резервата съжителстват полски ясен, дръжкоцветен дъб, полски бряст с подлес от глог, полски клен и други растения. Тази, най-северна в Европа, изключително рядко срещана девствена, заливна гора, крие своята тайна – блатното кокиче.
Безгръбначните животни включват 337 сухоземни и водни групи, много от които се срещат само тук. Територията е обитавана от 35 вида бозайници.
Днес природният резерват е неделима част от Албена. Заедно те представляват неповторимо съчетание от защитена природа и модерен морски туристически продукт, предлагащи разнообразни форми на отдих и екотуризъм.
Всичко това е създало екологичната политика на комплекса - насочена изцяло върху опазване чистотата на околната среда.
Средната лятна температура на въздуха е +28°С, а на кристално синята морска вода +25°С.

 

 


Последни съобщения

Изпрати запитване